Egyéb

Milyen autószőnyeget válasszunk?

Tekintsék meg webáruházunk kínálatát:

https://www.withcar.hu/tipusajanlat/meretpontos-gumiszonyegek

A gumi autószőnyegek a legnépszerűbb autós kiegészítők. Jelentős súlyuk és csúszásgátló tüskéik jól tapadnak az utastér padlójára,emiatt megakadályozzák a nedvesség bejutását az autó padlójára. Egyes modellváltozatokat speciális rögzítésekkel gyártanak.

Számít a minőség!

Különös figyelmet kell fordítania az alapanyagok minőségére, amelyekből előállítják a gumi autószőnyegeket.

A rossz minőségű gumi autószőnyegek hidegbenelveszítik az amúgy is alacsony rugalmasságukat, barnulnak és törékennyé válnak. Alacsony hőmérséklet hatására a gumi megreped, ezért a szőnyeg nem fog megbirkózni a fő feladatával – a padlóburkolat és az autó karosszéria védelmével.

Ha pedig a nyári melegről beszélünk, akkor el lehet képzelni, hogy milyen „illat” tölti be azutasteret. A kiváló minőségű gumi autószőnyeg megőrzi rugalmasságát, és nincs kellemetlen szaga, sőt a magyar piacon elérhetővanília illatú autószőnyeg is.

Milyen autószőnyeg modellt válasszunk?

Kényelem és ízlés kérdése.

Olyan autószőnyeget válasszunk, amely minden tekintetben megfelel igényeinknek. A cél az, hogy a kiválasztott autószőnyeg garantálja az autó padlózatának teljes védelmét.

Ehhez vegyük figyelembe vezetési szokásainkat, ha például ha naponta használjuk az autót, érdemes gumi autószőnyeget vásárolnunk.Viszont, ha a legtöbbször tiszta környezetben és keveset autózunk, választhatunkvidámabb,színes textil autószőnyeget.

Nagyon fontos, hogy az autószőnyegeknek olyan felülettel kell rendelkezniük, amely megakadályozzákaz elcsúszást. Ez különösen a vezető számára fontos.

Méretpontos, vagy univerzális autószőnyeg?

A méretpontos autószőnyegek egy adott autómodellhez készülnek, figyelembe véve a konfigurációt és a méretet. Az univerzális autószőnyegeket annak érdekében, hogy autónk modelljéhez illeszkedjenek, méretre kell vágni, de a legnagyobb odafigyeléssel sem biztos, hogy olyan pontosan fedje az autó padlóját, mint a méretre gyártott. Egy másik hátránya az univerzális gumi autószőnyegek törékenysége.

A méretpontos gumi autószőnyegek kiváló minőségű anyagból készülnek, de drágábbak, mint univerzális társaik.