Építkezés

Tükör ragasztása falra pár pillanat alatt

Nehéz dolgok felhelyezése falakra, ma már nem csak szegeléssel vagy fúrással lehetséges, mert van olyan alternatív megoldás, ami kimondottan egyszerűbb lehetőséget kínál. Legyen az polc, függönysín, klinker burkolat, csempe vagy éppen tükör ragasztása falra az egy menetben elvégezhető, akár bármiféle alátámasztás nélkül. Természetesen mindig érdemes alaposan megfontolni ezt az eljárást, ugyanis, ami így kerül felhelyezésre, az minden bizonnyal ott fog maradni nagyon hosszú időn keresztül.

Tény, hogy a fúrás gyakran macera, de az akasztóról egyszerűen levehetők a tárgyak, ellenben a tükör ragasztása falra véglegesnek mondható. Ugyankor az előszobában, vagy a fürdőben található tükör általában nem szokott gyakran költözni.

A tükör ragasztása falra néhány mozdulattal

Bár maga a tükör ragasztása falra tényleg csak pár mozdulatba kerül, azért az előkészítést nem érdemes elhanyagolni semmilyen szempontból. Csak kellően stabil helyre történhet a rögzítés. Az esetlegesen omló részeket mielőbb távolítsa el, javítsa ki. Amennyiben fára történik a felillesztés, akkor azt érdemes lehet kicsit megcsiszolni, hogy jobb tapadást adjon. Csempéknél a zsírtalanítást helyezze előtérbe. A tükör ragasztása falra mindezek után már gyerekjáték. Vegye elő a Sikaflex® 118 Extreme Grab ragasztót, helyezze be a tubust egy kinyomó pisztolyba, majd adagolja ki több csíkban, akár hullámos vonalban a készítményt.

Figyeljen, hogy a tükör ragasztása falra még az anyag bőrösödése előtt megtörténjen. Nyomja erősen a falra a tükröt, majd elengedheti, mert a tapadás már az első pillanattól kezdve elvégzi a dolgát.