A desszert olyan, mint egy ételáldás az emberek számára, és mindannyian élvezhetjük. Habár szinte mindenki édes terméknek tekinti a desszertet, ez azonban csak részben igaz. A mai desszertek között szerepelnek torta szeletek és házi készítésű sütemények, de senki sem mondja azt, hogy a cukrot nem lehet mással helyettesíteni, például természetes mézzel. Emellett manapság a desszert nem feltétlenül jelenti a tányéron felszolgált lekvárt a nagyszülők korából, sőt manapság az emberek sokkal több ételt sorolnak a desszert fogalmába.
Van nálunk dió, pisztácia, mogyoró, mindenféle mag, gabonafélék és természetesen gyümölcsök, ugyanis bármilyen gyümölcs fogyasztható desszertként. A gyümölcsök még inkább kecsegtető desszertek, ha süteménnyel vannak kombinálva, mint például egy kevert süti idény gyümölccsel. A kevert süti a legegyszerűbb és legkönnyebben elkészíthető sütemények közé tartozik.
Sok esetben nem a legbonyolultabban elkészíthető sütemények a legfinomabbak, egy-egy alig fél óra alatt elkészíthető kevert sütivel nagyobb hatást keltünk. A kevert süti hozzávalói is egyszerűen beszerezhetők, nincs szükségünk másra, mint tojásra, lisztre, cukorra, olajra, sütőporra és tejre vagy kefirre. No meg gyümölcsre, ha fel szeretnénk dobni a sütinket.
A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, amihez hozzáadjuk a kefirt és az olajat. Ezután a sütőporral elkevert lisztet, és a tojások habbá vert fehérjét, majd alaposan összeforgatjuk. A sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, tetejét megszórjuk körülbelül 60-70 dkg gyümölccsel, ami lehet sárgabarack, szilva, meggy stb. Előmelegített sütőben 170-180 fokon 30 percig sütjük, miután elkészült a tetejét még melegen megszórhatjuk fahéjas porcukorral.