Marketing

A videó készítés világa

Manapság a videó készítés az egyik legnagyobb online trend. A médiafogyasztási szokások folyamatosan változnak, ám az elmúlt években a videók népszerűsége töretlen – sőt, folyamatosan nő! De miért néz szinte mindenki videókat, s mi az oka, hogy egyre több cég kezd el videózni? Ezekre a kérdésekre keressük most a választ.

A videós tartalmakat könnyű szeretni és megérteni, hiszen minden adott ahhoz, hogy komolyabb erőfeszítés nélkül, gyorsan és kényelmesen jussunk hozzá ismeretekhez. A multimédiás kontentek legnagyobb előnyei, hogy képesek az összes érzékszervre, sőt még az érzelmekre is hatni, így alkalmasak akár bonyolultabb információk átadására – valamint a nézők befolyásolására.

Miért pont most lett divat a videózás?

Napjainkban minden körülmény a multimédiás tartalmaknak kedvez: a gyors információszerzés iránti vagy, valamint a technikai fejlődés, melynek köszönhetően lehetőség van arra, hogy akár okostelefonunkon nézhessünk kiváló minőségben videókat. Ráadásul a cégek is rádöbbentek arra, hogy a videó készítés a leghatékonyabb eszköz az ügyfelekkel történő interakcióra, hiszen az ilyen típusú tartalmakra van igény, és ez a leghatékonyabb eszköz a marketing célok elérésére is. Emiatt nemcsak a kereslet, de a kínálat is hatalmas.

A YouTube és a TikTok is egyre nagyobb teret nyernek. Előbbit ma már havi szinten 2,3 milliárd ember használja, utóbbi alig néhány éve robbant be a köztudatba, s ma már hatalmas népszerűségnek örvend.

Videó készítés mint marketing eszköz

A marketing szakemberek számos módon kihasználhatják a videózásban rejlő lehetőségeket, hiszen azon túl, hogy gyorsan és egyszerűen léphetnek kapcsolatba az ügyfelekkel, könnyen feldolgozható információkat tudnak átadni nekik, amelyek más formában – pl. szövegként – kevésbé lennének izgalmasak és szerethetők.

Videóval könnyen lehet hatni az érzelmekre is, így egyszerűbb felkelteni a nézők érdeklődését, vagy megszerezni a bizalmukat és a lojalitásukat. A minőségi videós tartalmak készítésével új ügyfeleket is szerezhetnek a cégek, ráadásul a multimédiás tartalmak keresőoptimalizálás szempontjából is előnyösek.

A videózással tehát csak nyerni lehet – ragadj kamerát, s vágj bele minél előbb!

nemadmin