Szolgáltatás

Nem is gondolná, hogy kik estek már túl lézeres szemműtéten

A lézeres szemműtét a megjelenése óta egyre népszerűbb a sztárok körében is.

Igaz, hogy a filmekben vagy a koncertfellépések során azokat se látni szemüvegben szinte soha, akik egyébként rászorulnának – hiszen inkább kontaktlencsével oldják meg a „problémát”.

Manapság azonban a tartós és garantált eredményt hozó lézeres szemműtét is egyre népszrűbb. A szépséges és okos Nicole Kidman, a Jóbarátokból közismert Courteney Cox, vagy éppen Brad Pitt ennek köszönhetően búcsúztak el a szemüvegétől!

Mindhármuknál ugyanazok voltak az indokok: a szemüveg viselése bekorlátozta az eljátszható szerepek számát, és annyit romlott a szemük, hogy éjjel-nappal szemüveget vagy kontaktlencsét kellett viselniük.

A sztárok ezért döntöttek a lézeres szemműtét mellett

Akár szemüveges karaktert alakítottak volna, akár kontaktlencsét viselnének, a forgatásokon jóval nehezebb lenne a dolguk. Képeljük el, amint Monica keresgéli a kontaktlencséit a Central Perkben, vagy a Harcosok Klubjában azt mondja Tyler Durdent, hogy „várjunk, fiúk, előbb leveszem a szemüvegem”.

Courteney esetében például teljesen a praktikum indokolta a lézeres szemműtétet: annyira rossz volt a szeme, hogy még közeli olvasáshoz is viselnie kellett, a folyamatos kontaktlencse használat pedig komoly problémákat okozott számára.

Ritkán látunk olyan színészt, énekest, aki szemüvegben jelenik meg valamely neves eseményen, díjátadón, hiszen a lencse becsillanhat a fotókon és a sminket vagy akár az arc arányokat is torzíthatja. Ennek pedig senki nem örül abban az iparágban, ahol mindig, mindenek tökéletesnek kell lennie.

A modern beavatkozások gyors lábadozási idővel járnak

A legújabb lézeres szemműtét fajták után már alig pár napos lábadozási időre van csupán szükség a megfelelő látás kialakulásához. Míg a régi típusú (PRK) eljárásoknál akár hetekre kiesik a páciens a munkából, addig a LASIK vagy FEMTO eljárásoknál már akár másnap lehet dolgozni.

Magyar sztárok, akik „lézerszeműek” lettek

A hazai hírességek között is számtalan volt szemüvegest találunk, akik a lézeres szemműtétnek köszönhetik jó látásukat, a teljesség igénye nélkül: Járai Márk, ByeAlex, Klem Viktor, Kovács Patrícia, Sztarenki Dóra, Danics Dóra stb. A lézeres szemműtétnek bizalmat szavazó hazai sztárok listáját valószínűleg még sokáig lehetne folytatni.

A showbizniszben a szemüveg kevéssé előnyös

ByeAlex hamar befutott a hazai popzene világában és bár eddig is népes rajongótábora volt, azzal, hogy letette a szemüveget, biztosan még több lány szíve dobban meg a láttán.

Danics Dóra két akadálytól is megszabadult az X-Faktor 4. évadának megnyerését követően: egyrészt jelentős súlyfelesleget hagyott hátra, másrészt pedig a szemüvegét is (örökre) letette. A showbiznisz kemény világ, és a színpadon kifejezetten előnyös, ha 100%-os a látása egy előadóművésznek.

Színház az egész világ, el is kél a tökéletes látás

Kovács Patrícia, Sztarenki Dóra és Klem Viktor egyöntetűen állítják mennyivel jobban látnak a színházi és forgatási fények közt szemüveg és kontaktlencse nélkül. A munkájuk is sokkal kényelmesebb, hiszen a hektikus forgatási időbeosztás mellett nem kell még a kontaktlencsével is bajlódniuk. A smink is sokkal kényelmesebb, ugyanis nagyon kellemetlen, mikor a szemhéjfesték pora a kontaktlencse felszínére kerül, a szem könnyezni kezd és a szem sminkelését lehet újra kezdeni.

Szerencsére ma már nem kell ahhoz hírességnek lenni, hogy tökéletesen láthasson segédeszközök nélkül is. Ha a DiamonFEMTO 7D vagy OptiLASIK 7D lézeres szemműtéteket választja, pár nap alatt elbúcsúzhat a szemüvegtől!