Szolgáltatás

Milyen gyógyhatásai lehetnek a lávakőnek?

A lávakő napjainkban az ásvány ékszerek kedvelt alapanyaga, amelyből akár saját magunk is látványos kiegészítőket készíthetünk. A kifejezés tulajdonképpen magába foglalja mindazokat a fekete, porózus köveket, melyek többféle méretben, formában elérhetőek. A természetgyógyászok, masszőrök éppen úgy használják, mint az ékszerészek és a gyöngyfűzéssel foglalkozók. A természetben sok helyen fellelhető a lávakő, így az óceánok mélyén, a partvidékeken, de a szárazföldön is.

 

A jellegzetes porózus szerkezet az anyagban levő levegőbuborékok miatt alakul ki. Az ásványt egyébként már évezredek óta használják, könnyű hozzáférhetőségének köszönhetően pedig elérhető áron beszerezhető. Gyógyhatásai miatt is gyakran esik rá a választás, így ha egészségtudatosak szeretnénk lenni ékszerválasztáskor is, úgy érdemes e szempontból is megvizsgálni az alapanyagokat. A lávakőnek többek között méregtelenítő hatása van, de az idegrendszer megfelelő működését is elősegítheti (forrás: gyongysziget.hu).

Segít a szervezet egyensúlyát megtalálni, és serkenti az idegsejtek megújulását is. Szerepet játszik a vérkeringés fokozásában és erősebbé teszi az izmokat, kötőszöveteket. Nem véletlen használják ékszerkészítésen túl aromaterápiás kezelésekkor, lávaköves masszázskor, és persze a természetgyógyászatban is. Kevesen tudják, de a lakberendezésben is kihasználhatóak a lávakő előnyei, ugyanis elképesztő asztalok, bútorok, falburkoló elemek készíthetőek a lávakő felhasználásával.

 

Az ezoterikus tudományok spirituális és energetikai hatásokat is tulajdonítanak az alapanyagnak. Segít lecsendesíteni az érzelmeket, és keletkezéséből fakadóan az újjászületés köveként is tekintenek rá. A keleti gyógyászatban úgy vélik, a gyökércsakra stabilizálásában is fontos szerep jut a lávakőnek. Érdemes a bőrrel közvetlenül érintkezve viselni, így fejti ki leginkább jótékony egészségügyi hatásait.

 

A gyöngyfűzés és az ékszerkészítés kedvelt alapanyaga akár az online rendelés kényelmét kihasználva is beszerezhető. Felhasználásával mutatós fekete ékszerek készíthetőek, amelyek megállják a helyüket a hétköznapokban éppen úgy, mint alkalmi megjelenés során. Aki kedveli a különleges textúrával rendelkező ásványokat, az biztosan nem lőhet mellé a lávakő választásával. A többféle méretű és formájú lávakő gyöngyök között mindenki megtalálhatja azt a típust, mely ízlésének és a készíteni kívánt ékszernek egyaránt megfelel.