Webáruház

Kölyök kutya érkezik a családba? Mik a legfontosabb teendők?

Kölyök kutya érkezése minden család és leendő gazdi számára izgalmas dolog. Amikor már döntöttünk, hogy tenyésztőtől vagy menhelyről választunk kutyát, valamint ki is választottuk a számunkra ideális négylábút, akkor még hátra van otthonunk, kertünk, lakásunk felkészítése és a szükséges felszerelések, valamint kölyök kutyatáp beszerzése. Óriási választék áll rendelkezésünkre, ezért érdemes olyan webáruházat keresnünk, ahol garantált, hogy a kölyökkutya számára biztosan jó minőségű póráz, nyakörv, etető és itató tál van a kínálatban. Fontos lehet még a megfelelő játékok kiválasztása is.

Kutyatáp választásánál általános irányelv, hogy először válasszunk ugyan olyan típusú eledelt, amit a tenyésztő is ajánl. Később azonban, megfelelő körültekintés mellett válthatunk olyan száraz vagy nedves tápra, amely jobban támogatja megváltozott életkörülmények között is a fejlődést.  Már az első napokban, akár a kutya érkezése előtt érdemes beszerezni jutalomfalatokat is, melyek segítenek a tanítási folyamatban és támogatják a fogak növekedését.

Táp, eledel váltáskor érdemes a fokozatosság elvét követni. Először keverjünk egy keveset az új tápból a kutya ételébe. Növeljük a keverék arányát minden nap és figyeljük a kutya reakcióit. Egy hirtelen táp váltás megviselheti még egy felnőtt kutya szervezetét is, de egy kölyök kutya esetén még nagyobb kockázati tényező.

Táp mellett ne felejtkezzünk meg a kutya jövőbeni utazásáról sem. Egy kölyök különösen sokszor látogatja meg az állatorvost. Élete első szakaszában oltások sorozata vár rá. Időben gondoljunk rá, hogy hogy fogjuk őt szállítani. Szerencsére bármilyen méretű kutyáról és szinte bármilyen szállítóeszközről van szó, ma már könnyen megtalálhatjuk a megfelelő boxot, üléshuzatvédőt, utazó hámot, övet vagy egyéb szükséges dolgot, ami segít a kutya biztonságos szállításában.