Szolgáltatás

Hogyan válasszunk megfelelő internet szolgáltatót?

A megfelelő internet szolgáltató kiválasztása manapság ugyanannyira fontos az emberek többsége számára, mint az, hogy honnan szerezzük be az ételünket, vagy honnan ruházkodunk.

Az internet kínálta lehetőségek széles tárháza csak azok számára elérhetők igazán, az internet nyújtotta lehetőségeket azok tudják kihasználni, akik megfelelő hozzáféréssel rendelkeznek. Jelenleg, nem vitás, a hagyományos internetszolgáltatók nyújtják a legtöbbet az ügyfeleiknek.

Újak és régiek egyaránt gondolják át, mi a legjobb nekik!

Az ország nagyobb részére igaz, hogy akár először fizet valaki elő egy internet szolgáltatásra, akár a már meglévő előfizetést szeretné olcsóbbra és/vagy gyorsabbra cserélni, több internetszolgáltató közül választhat.

Ha egy szolgáltató monopolhelyzetben van valahol, ott sajnos ki vagyunk szolgáltatva nekik, ám a technológia fejlődésével mind több helyen jelennek meg a konkurens internet szolgáltatók. A nagyvárosokban pedig egyenesen válogatni lehet közöttük.

Mire figyeljünk az internet szolgáltatók választásánál?

Az ár csak egy tényező a sok közül, és, meglepő módon, nem is a legfontosabb. Gondoljuk meg: ha az egyik szolgáltató kevés pénzért hullámzó teljesítményt biztosít, míg a másik ugyanazt a sávszélességet drágábban, de fix teljesítménnyel biztosítja, melyiket éri meg választani?

Az árnál fontosabb a garantált minimum sávszélesség – feltéve, ha nem akarunk idő előtt megőszülni, mert akadozik a film vagy szakad a kapcsolat.

Hogyan válasszunk előfizetési csomagot?

A legtöbb szolgáltató többféle csomagot kínál megvásárlásra, amelyek egymástól igencsak eltérnek sebesség, minimum sávszélesség és ár tekintetében.

Az invitel ajánlatai között például egyaránt találunk kis igényű felhasználóknak és nagy étvágyúaknak szóló csomagokat – például ha valaki élőben akarja streamelni, közvetíteni az MMO csatáit.

Aláírjunk-e hűségnyilatkozatot az internet szolgáltatónknál?

Nézzük meg a kínálatot, és ha azt látjuk, hogy érezhető a kedvezmény mértéke, akkor feltétlenül! A cégek szeretik, ha egy ügyfél tartósan az ő szolgáltatásukat veszi igénybe és ezt honorálni szokták.

Végezetül pedig az első lépés a tájékozódás legyen ismerőseink körében és az interneten, mik a tapasztalatok az egyes cégekkel.