Webáruház

Dixit alapjáték, utazás az elme titkos világába

A Dixit alapjáték az a díjnyertes társas, ami nemcsak az izgalmasságával és titokzatosságával lett közkedvenc, hanem az elképesztően gyönyörű képeivel is. Az emberek egy jó része már kicsit ráunt a dobókockás, többnyire a szerencsén múló változatokra. Nos a Dixit ennek a kategóriának való, hiszen itt egyáltalán nincs kockadobálás és rohangálás egy pályán, de még számolni és túlzottan taktikázni sem kell. A Dixit alapjáték már önmagában is egy teljesen rendhagyó, a maga nemében igen különleges típus, ami inkább a fantáziára és a sejtelmes megfogalmazásra épül.

Sokan szeretnének a képzeletüknek teret adni, azonban a rohanó, szürke hétköznapokon erre nem igazán van lehetőségük. Csak elő kell kapni valamelyik változatot és máris indulhat a kalandozás a fantázia világába. Ez elsősorban a felnőttek játéka, azonban a nagyobb gyermekek is bekapcsolódhatnak, főleg, ha szeretnék a képzelőerejüket stimulálni és megmutatni a játékostársaiknak. A hihetetlenül szórakoztató játékmenethez nemcsak a társas jellege és témája járul hozzá, hanem a hihetetlenül megkapó képek is.

A Dixit az elmét és a szemet is elvarázsolja.

A kártyalapokon egy különleges világ tárulkozik fel, amibe bárki szívesen ellátogat egy-egy óra erejéig. Nagyszerű kikapcsolódást nyújt a család idősebb tagjainak és nagyobb baráti társaságoknak is, hiszen akár 8 játékos is játszhatja egyszerre. Minél többen játsszák, annál érdekesebb. A Dixit kártyák különleges grafikája kreativitásra sarkallja a résztvevőket, a témáik pedig megdolgoztatják az agytekervényeket. Remekül összekovácsolja a társaságokat.

A Dixit alapjáték remek ajándék, amit később lehet bővíteni újabb témákkal

A könyvek, filmek esetében teljesen megszokottak a sorozatok. Ez a jelenség már a társasjátékok esetében is megfigyelhető, hiszen gyakran van egy alapváltozat, amire épülnek a következő kiadások. A Dixit alapjáték egy utazás kezdeteként is felfogható, a fantázia és a misztérium világába. Az okosjatek.hu webáruházban remek árban elérhető, ahogy az újabb változatok is. Kitűnő ajándékötlet, amit garantáltan értékelni fog a szerencsés kiválasztott, aki megkapja. Nagyon ötletes meglepetés, abszolút kedvező árfekvésben. A Dixit alapjáték tartalmazza a játékosokat jelölő színes nyuszikat, a hozzájuk tartozó vidám kivitelezésű játéktáblát és természetesen a csodálatos grafikájú kártyalapokat.

Ezeken a kártyákon egy elvont világ apró darabkái jelennek meg, amik tulajdonképpen arra hivatottak, hogy beindítsák, stimulálják a résztvevők képzelőerejét. A szabályok nem bonyolultak, bárki könnyen és gyorsan elsajátítja. A Dixit alapjáték és az új verziók is nemcsak elgondolkodtatóak, hanem igazán szórakoztatóak is. Bár eddig talán nem derült ki, de a játék során hatalmasakat lehet kacagni, hiszen itt semmi sem egyértelmű és kiszámítható, hanem roppant izgalmas és fordulatos. Fantasztikus kikapcsolódást igér bármilyen alkalomra, vihetjük magunkkal nyaralásra, kirándulásra, de akár egy unalmas délutánon, otthon is előkaphatjuk a családdal. Az alapdarab bizonyára hamar „társakra” lel, hiszen a következő kiadások is roppant népszerűek és szórakoztatóak, így nem sokáig marad egyedüli változat.