Szolgáltatás

A lakáshitel kalkulátor

Be sem kell menni ahhoz a bankfiókba, hogy megtudjuk, mennyit kell visszafizetnünk a felvenni kívánt lakáshitelre. A minősített fogyasztóbarát lakáshitel kalkulátor három változó megadásával online megmutatja azt.

 

Így kalkuláljunk!

A koronavírus-járvány időszakában különösen fontos, hogy amit csak lehet, online intézzünk. A lakáshitellel kapcsolatos tájékozódásban például segít a fogyasztóbarát lakáshitel kalkulátor. A számoláshoz csak meg kell adni, hogy mekkora összeget szeretnénk felvenni, milyen futamidőre, és mennyi a jövedelmünk. A három változó beállításával másodpercek alatt megkapjuk a felvenni kívánt lakáshitel törlesztőrészletét és a teljes visszafizetendő összeget. Ha soknak érezzük a törlesztőrészlet összegét, lehet változtatni a futamidőn.

A lakáshitel kalkulátor is jelzi, hogy a konstrukció fogyasztóbarát, szem előtt tartja az ügyfél érdekeit.

A lakáshitel törlesztése kedvező, mert csupán az előtörlesztett összeg egy százalékát számítják fel előtörlesztési díjként. Ráadásul amennyiben lakástakarék-pénztári megtakarításból akarnak elő- vagy végtörleszteni, díjmentesen tehetik meg. Ez csak egyike a minősített fogyasztóbarát lakáshitel kedvező jellemzőinek. Annak számít a hosszú távon tervezhető törlesztőrészlet és a gyors hitelbírálat is. Ha például a lakáshitel összes feltétele teljesült, akár két munkanapon belül folyósítják az összeget.

A különböző pénzintézetek pályázat útján nyerhetik el a Magyar Nemzeti Banktól a minősített fogyasztóbarát lakáshitel besorolást.