Szolgáltatás

A kutyák számára is fontos az autós biztonság

Ha a biztonságos közlekedés kerül szóba, akkor általában a gépjármű rendszeres szervizelése és az évszaknak megfelelő gumi használata jut eszünkbe.  Ma már legtöbben odafigyelnek arra, hogy közlekedés során be legyen kötve a biztonsági öv. Nap mint nap hallani olyan balesetekről, amikor a biztonsági öv segített a súlyosabb sérülések elkerülése érdekében. De vajon mi a helyzet akkor, ha négylábú barátunk is velünk utazik?   Gondolt már arra, milyen sérüléseket szenvedne egy baleset alkalmával?

A tavasztól őszig terjedő hónapokban sokan kelünk útra, és fedezzük fel hazánk nevezetességeit, vízpartjait.  Gyakran velünk tartanak a háziállatok is egy-egy nyaralás, kirándulás alkalmával. A kutya méretétől függetlenül azonban nagyon fontos, hogy odafigyeljünk testi épségének védelmére is. Erre jó megoldás egy speciális kutya biztonsági öv, mely a megfelelő helyeken rögzíti az állat testét és védelmet biztosít számára. A nylon anyagból készült eszköz extra párnázott részekkel rendelkezik, így garantáltan biztonságos és kényelmes lesz a négylábú számára.  Mivel a has és a mellkas területén állítható részei vannak, így pontosan a testre állítható a még nagyobb biztonság érdekében. A kutya biztonsági öv további előnye, hogy pórázként is lehet használni, így tulajdonképp egyetlen eszköz személyében kaphatunk meg kétféle funkciót.

Mivel a kutyák gyakran izgatottak egy-egy utazás előtt, és nehéz őket nyugton tartani, ezért nagyon fontos, hogy az alkalmazott biztonsági öv gyorsan és egyszerűen használható legyen. Ha a család kiszáll az autóból, akkor rendszerint a kutya is velünk tart, így egy utazás alkalmával többször be kell majd csatolni a biztonsági övet számára is, a praktikus használhatóság tehát nélkülözhetetlen. Nem csak a nélkülözhetetlen biztonsági övre érdemes gondolni utazás alkalmával, hanem például olyan speciális itató edényre is, amelynek segítségével az autóban is gond nélkül vízzel kínálhatjuk kedvencünket. A melegben nagyon fontos, hogy odafigyeljünk erre, hiszen az állat nem tud magától jelezni, ha szomjúság gyötri.

Nem lehet elégszer felhívni a figyelmet arra, hogy már a tavaszi időszakban is felkúszhat annyira a hőmérő higanyszála, hogy az autóban hagyott állat számára az életveszélyes lehet. Felelős gazdaként nem csak arról kell gondoskodnunk, hogy a megfelelő mennyiségű folyadékot kapja az autóban szállított négylábú, hanem minden esetben ki kell engedni onnan, ha az autóval leparkolunk. Ugyan kétségtelen, hogy a kutyák nagyon szeretnek a gazdáikkal együtt kirándulni, hosszabb utazás alkalmával mégis érdemes megfontolni, hogy ez valóban hasznos-e az állat számára.  Ha módunk van rá, akkor célszerű rokonokra, barátokra bízni négylábú társunkat, hiszen ez lehet, hogy előnyösebb számára, mint a tikkasztó forróságban való autózás és megszokott környezetéből való kiszakítása. Néhány napos kirándulás, horgászás vagy természetjárás alkalmával azonban kifejezetten jó döntés lehet, ha kutyánk is velünk tart.  A közösen töltött idő elmélyíti majd a kapcsolatot és garantáltan élményekkel teli emlékként marad meg a négylábú emlékezetében is.