Webáruház

Mire használjuk  az építési ragasztót és hányfélét ismerünk

Az építési ragasztók olyan anyagok, amelyeket az építészetben és az építőiparban használnak különböző anyagok összekapcsolására. Az építési ragasztók széles körben alkalmazhatók építőelemek, szerkezetek, berendezések és kiegészítők rögzítésére, valamint különböző felületek összekapcsolására. A következőkben néhány közös építési ragasztó típust említek:

  1. Epoxi ragasztó: Az epoxi ragasztók két komponensből állnak, amelyeket a használat előtt össze kell keverni. Nagyon erős ragasztóerőt biztosítanak és jó a kémiai ellenálló képességük. Használják fémek, beton, műanyagok és fa ragasztására.
  2. Poliuretán ragasztó: A poliuretán ragasztók rugalmasak és jó tapadást biztosítanak különböző anyagokhoz. Használják fa, üveg, műanyag, kő és egyéb anyagok ragasztására.
  3. MS polimer ragasztó: Az MS polimer ragasztók gyorsan kötnek és nagyon jó időjárásállósággal rendelkeznek. Kiválóan alkalmasak kültéri és beltéri felhasználásra. Használják fémek, üveg, fa, műanyag és egyéb anyagok ragasztására.
  4. Szilikon ragasztó: A szilikon ragasztók flexibilisek, vízállóak és időjárásállóak. Jó tapadást biztosítanak üveghez, csempéhez, fához, műanyagokhoz és egyéb anyagokhoz.
  5. Cianokrilát ragasztó: A cianokrilát ragasztók gyorsan kötnek és nagyon erős ragasztóerőt biztosítanak. Gyakran használják kisebb javításokhoz és összeszerelési feladatokhoz.

Ezek csak néhány példa az építési ragasztók közül, és természetesen még számos más típus is létezik a különböző ragasztási igények kielégítésére. A választandó ragasztó típusa az adott feladattól, az anyagoktól és az alkalmazási körülményektől függ.